Szenvedéseink okai

Szenvedéseink okai

Hasonló írások erről: Jelenlét, Önismeret | 0

…avagy ki lennél a történeted nélkül?

 

Feltennék Neked most egy kérdést, még az elején. HOGY VAGY? Mi lenne most erre a válaszod?

 

Kérlek próbálj meg nem sablonosan válaszolni, hogy köszi jól; megvagyok; szuperül; á ne is kérdezd stb… Egy pillanatra állj meg és csak azután válaszolj, mikor őszintén meg tudod fogalmazni, hogy éppen most ebben a pillanatban hogyan érzed magad valójában?

Nagy valószínűséggel itt egy kissé hosszabb válasz születik meg Benned, mint amit általában egymásnak mondunk, mikor összefutunk valakivel az utcán, vagy épp valamilyen felszínes találkozás történik velünk.

Az ember nehezen kezd bele abba, hogy mi is van vele éppen, hiszen annyi minden van a fejében, egy rakás elintézni való feladat; megoldatlan konfliktusos helyzetek; események melyekre készülni kell; munkahelyei stressz; hirtelen történés, ami borítja mondjuk az aznapi terveket; esetleg betegségből adódó fizikai legyengültség; valamilyen veszteség fájdalma…

DE – hogy kicsit pozitívabb is legyek, mert ez fontos! – épp egy új szerelem miatt szinte a fellegekben jársz; szárnyalsz, mert a munkahelyeden megdicsértek, fizetésemelést kaptál; elutazol valami szép helyre pihenni és arra készülsz; sikerültek a vizsgáid a suliban; kibékültél végre azzal, akivel már régóta fasírtban vagy… és még sorolhatnánk.

Ez utóbbiakat szívesebben mondod el és talán könnyebben ki is kívánkozik Belőled a „Hogy vagy”? kérdésre. Ha megfigyeled magad, ilyenkor fizikálisan is majd kicsattansz! Tele vagy energiával, a tested friss, rugalmas vagy, kiegyensúlyozottan működsz, nem fáj semmid, nyitottan és szeretettel tudsz a világra tekinteni, az egész létezésedet óriási örömként éled meg! Ez bizony csodálatos és azt is bizonyítja, hogy


Az örömteli állapotra vagy teremtve!

Minden könnyeddé válik, gördülékeny lesz, kreatív tudsz lenni, mindennek a naposabbik oldalát észleled. Ez tehát az IGAZI ALAPÁLLAPOTOD!

Nézzük, mi van akkor, ha a nehézségek nyernek nagyobb teret az életedben és napjaidban nyomasztóvá válnak a problémák, melyek megoldásra várnak. Figyeld csak meg MAGAD ilyenkor!

Belassulsz, nincs benned életkedv, elfogy az energia Belőled, minden olyan döcögős, nehézkes, erőfeszítés szükségeltetik ahhoz, hogy belefogj valamibe, ugyanis SZENVEDSZ a terheid alatt! Még a testeden is megjelenhet fizikális tünete ennek, biztosan Te is tapasztaltad már, hogy a feszültség fejfájást okoz, merevséget az izmokban, derékfájdalmakat, gyomorremegést, étvágytalanságot stb… Ne is soroljuk tovább, Te is és én is jól tudom, hogy nem a valódi létállapotod! Ezért nagyon fontos foglalkozni azzal, hogy miért is szenvedünk alapvetően!


Az emberi szenvedés okai


A negatív gondolatok magadról, gátolnak abban hogy rátalálj a hivatásodra!1. Hiszel a fejedben felbukkanó gondolatoknak!

 

Meglepődtél? Most el tudom képzelni, milyen furán, esetleg értetlenül nézel a képernyőre. Mi az, hogy hiszek a gondolataimnak, mit jelent ez??? Hiszen én gondolkodom, persze, hogy hiszek nekik, hiszen én gondoltam ki a gondolataimat!

 

Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak!


A gondolkodás tökéletesen Tőled függetlenül zajlik!

Csak állj meg egy percre és figyelj, csinálj belőle gyakorlatot! Talán könnyebb úgy értelmezni és megfigyelni is ezt a folyamatot, ha úgy fogalmazok, hogy állandóan megy a fejedben a kommentár! Mindenhez van valami hozzáfűznivalód, véleményed, elképzelésed és ez szinte azonnal meg is jelenik a fejedben, amint reagálni kezdesz valamire/valakire.

Figyeld meg, miket gondolsz, miközben egy számodra kedves emberrel beszélgetsz, akit szeretsz és mire, amikor valami nem annyira kedvelt személlyel futsz össze és nagyon nincs kedved vele beszélni.

Mindenféle helyzetben légy éber és ha tudod, jegyezd is fel, amit észrevettél. Elég, ha csak úgy mész végig az utcán, hogy megnézed a szembe jövőket és meghallod milyen véleményeket alkotsz róluk ismeretlenül!

Ha megteszed, hogy figyelsz, ráérzel majd, hogyan is értem a fenti kifejezést! Szánj rá néhány napot és nézd meg, mit tapasztalsz!


Szenvedéseink egyik oka, hogy a múlt árnyékában élünk.2. A múlt árnyékában élsz

 

Valamiért sok ember életét azok az események határozzák meg, amelyek szenvedést okoztak nekik, bár már réges-régen elmúltak, mégis tovább cipelik őket és hatásuk alatt élik le az életüket, folyamatosan tapasztalják a szenvedést!

Nagyon fontos megértened, hogy bármi történt is Veled a múltban, a jelen pillanatban már nem zajlik, nincs itt! Az esemény folyamatos felidézése, fel nem dolgozottsága képes újra és újra visszarántani Téged oda ahol, és amikor az a valami történt. Ezzel azonban szinte kiszakít Téged az életből, a valóságból, mert egy másik évben, egy másik helyszínen, egy másik érzésben éled tovább az életed az elmédben tárolt emlék hatására. Ragaszkodsz a régi sérelemhez, meghatározottá válsz általa és ilyenkor NEM VAGY JELEN az életedben és elvesztegeted annak fontos pillanatait.

Ha el tudod engedni a fájdalmát annak, hogy ott és akkor nem kellett volna megtörténnie annak az eseménynek, de nem temeted el mélyen magadban, akkor kapcsolódni tudsz egy más aspektusban azzal a történéssel és rá tudsz nézni egyfajta teljes elfogadással, még ha szörnyen fájdalmas is volt (hiszen a múltadat nem tudod eltörölni, az valóban megtörtént már).

Így azonban eljuthatsz a JELEN PILLANATHOZ, amely az egyetlen lehetőséged, hogy véget vess a szenvedésnek, ITT és MOST tudod csak megszüntetni a szenvedést, ha felébredsz végre a múlt minden történetéből!


Ismerd meg Önmagad, tudatosságod fejlesztésével minden életterületen találj önmagadra!3. Ki az, aki szenved?

 

Az egyik legfontosabb kérdés! Kezdjük onnan a keresést, hogy ki is vagy Te? Tudod? Írd össze, kinek tartod magad. Mindent, ami eszedbe jut magadról, amivel azonosítod magad. A neved, a korod, a nemed, a végzettséged, a beosztásod, a családi kötelékeidben hol helyezkedsz el, kinek a kije vagy, mit szeretsz, mit nem szeretsz, milyen tulajdonságokkal, készségekkel rendelkezel, mi jellemző Rád…stb.

Ha kész vagy, lesz egy szép nagy csomag meghatározásod MAGADRÓL, akár felírhatod mindegyiket egy post-it-re és magadra ragaszthatod.

A kérdés az, hogy mindezek valóban Téged jelölnek? Ki vagy Te itt és most ebben a pillanatban, miközben olvasol? Meg lehet határozni most Téged? Tényleg?

Azon vagyok, hogy megértsd, hogyan herdálod el a felesleges szenvedéssel most is az életedet!

Szeretném, ha ráeszmélnél, mennyi kárt okozol magadnak azzal, hogy engeded uralkodni Magadon a szenvedést okozó tényezőket (legyen az érzelem, történés, feladat, munka, személyek)!

Ahhoz, hogy megállítsd a folyamatot, amíg nem késő, minden pillanatban rá kell ébredned ki vagy, hol és mikor is vagy éppen!

Meg kell értened azt, hogy szinte soha nem vagy jelen és akkor végre tényleg jelen lehetsz és megélhetsz minden lehetőséget, mely most is nyitott számodra és megtalálhatod valódi alapállapotodat, az ÖRÖMTELISÉGET!


UTAZZ VELEM A “MOST”-BA!


Várlak szeretettel a PROGRAMOKON, legközelebb 2017. május 5-6. (péntek du és szombat) “Az alapok alapja – A csodálatos elme” a Manawa Stúdióban!

 

Szeretettel írtam minden sort Érted és magamért, mert az ilyen felismerések, megtapasztalások és cselekedetek által tudok számodra hiteles segítséget nyújtani és magam is mindig tovább fejlődni!

Megtisztel, ha tetszett és ezt jelzed is felém a Tetszik gombbal, sok munkám van benne…

Kérlek, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal a cikket, hiszen sosem tudhatjuk ki lesz  az, akit megindít, akinek megadja a kezdő lökést, és aki ezáltal kap szárnyra és teszi meg az első lépést önmagáért!

Farkas Zsuzsanna

Ha szeretnél, nyugodtan jelölj be ismerősödnek, vagy használd a “Követem” gombot.

Ha nem bánod, hozzáadlak a MANAWA – EGYENSÚLYBAN zárt Facebook csoporthoz, ahol minden információt, cikket, megosztást megtalál, ami a Manawa Stúdió munkája folytán megszületik. Itt lehetőség van személyesebb kommunikációra – már amennyiben a közösségi weboldalt személyesnek lehet nevezni -, itt nyugodtan hozzászólhatsz a cikkekhez és írhatsz, ha kérdésed van vagy segítségre volna szükséged. Természetesen, ha ezt nem szeretnéd, jelezd felém kérlek, tiszteletben tartom a kérésed!

Várlak szeretettel az épülő Manawa közösségben!

 

 
 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..