Légy valóban spirituális a Manawa Stúdióval!

Spiritualitásra fel! Na de mi is az???

Hasonló írások erről: Önismeret | 0

Mondd csak, Te spirituálisnak tartod Magad???

Te spirituálisnak tartod magad? Tudod mit is jelent a spiritualitás?

Az elmúlt évek tendenciáját követve úgy érzem, némileg tisztázásra szorul ez a bizonyos spiritualitás című kérdéskör. A legnépszerűbb közösségi oldalon folyó spirituális bölcsességek megosztásának dömpingje hosszú ideje vált számomra már-már fullasztóvá. Irdatlan mennyiségben látom az ismerőseim azon posztjait, amik mind arról szólnak, hogyan kellene igazul, bölcsen, szeretetben, tisztességben stb. élni az életet. Sok nagy nevű, valóban bölcs és hiteles ember gondolatai kerülnek fel az üzenő falakra, de a tapasztalatom mégis az, hogy a hangzatos mondatok mégsem hoznak minőségi változást az életekbe…, sőt sok esetben épp hogy a csak rossz értelmezés miatt valami egészen más irányba, pályára állítja az illetőt…

Mikor megszületett a Stúdió gondolata bennem, azt a célt tűztem ki, hogy segítem a spirituális útkeresőket (bár ez elég hülyén hangzik így, hiszen nincs mit keresni, már most is az utadat járod J… na de ez egy másik cikk témája lesz majd), ezért fontos egzaktabban meghatároznom, hogy mit is jelent ez számomra és főleg,

miért hasznos ez NEKED!

A feltett kérdés természetesen nem teljesen tökéletes így. Nem azzal van a gond, hogy manapság egyre jobban terjed a spiritualitás, egyfajta olyan gondolkodásmód, amely egy kissé másként szemléli az eddigiekhez képest a világot, az embereket, a cselekedetek mögöttes motivációját, kutatja az élet célját, értelmét stb… A kérdést inkább arra értem, hogy látjuk-e milyen módon kerül felhasználásra és elcsépelésre ez a szó, hogy SPIRITUALITÁS. Sok esetben nehézséget okoz annak meghatározása is, hogy mit is jelent ez a szó, mégis többen fennen hirdetik, hogy ők bizony mennyire spirituálisak! Megfoghatatlan dolgokról megy az okoskodás, folyik az ömlengés egymás szeretetéről és elfogadásáról, áhítattal szónokolnak arról, hogyan is kellene élni és törekedni a világbékére.


Bizony, egyre többen tudják már sokkal jobban,

  • hogyan kellene élnie a lökött szomszédnak,
  • miért nem képes már a barátnője végre megoldani a baját csak nyavalyog minden nap, amikor annyira egyértelmű…. hát nem látja, mit kéne csinálnia???,
  • a piacon a Mari néni is csak állandóan sápítozik, hogy alig keres valamicskét a zöldségei eladásából, mert az állam így meg úgy nem támogatja bizony az ilyen kis embereket,
  • a Gizike meg miért vidámkodik állandóan, biztos jól elfojtja magában a fájdalmát nagyon mélyen és nem akar szembenézni vele, hogy a férje lelépett egy másik nővel… és bla bla bla….

Mindenki más bajával van elfoglalva és azt sokkal könnyebben meg tudná oldani, ahelyett, hogy a saját háza táján nézne körül…

No de nem szemrehányósdinak szántam ezt az írást, sokkal fontosabb számomra az, hogy valóban segítségedre legyek Neked, aki mélyebben érted, érzed ennek a „spiri” világnak, gondolkodásnak az értékét, tartalmát, hasznát.

A Manawa Stúdióban szervezett programok alapvető célja az, hogy a


HÉTKÖZNAPOKBAN segítse az életedet,

a realitás talaján tartva Téged segítsen megtalálni az életedben az örömöt, a célt, a hitet, a bizalmat, hogy önállóan, bátran, hittel élő és minden helyzetben megfelelően cselekedni tudó emberek formálódjanak a világban!

Azt látom, hogy aki ma a spiritualitás égisze alatt él, sokszor észre sem veszi, hogy “mesevilágot” hoz létre… Hidd el, nem igazán célra vezető egy fiktív világot teremteni Magadnak a saját, valódi életeden belül, mert

  • egyrészt eszméletlenül elszigetel mindenkitől, aki nem tud azonosulni Veled,
  • másrészt pedig elszakít a valóságtól, becsapja az érzékeidet, a valóságot elkezded rosszabbnak, sötétebbnek, kilátástalanabbnak látni, mint amilyen.

Ez igencsak veszélyes hosszú távon, hiszen állandóan kergetheted a fejedben élő ideális képet, víziót arról, hogyan kellene már élned, hol kéne tartanod, midnek kellene már meglennie, milyennek kéne lenni a kapcsolataidnak, a lehetőségeidnek stb… állandóan a csalódottság állapotában, a hiány állapotában lennél.


A SPIRITUALITÁS IGAZÁBÓL MAGA AZ ÉLET ÉLÉSÉNEK MŰVÉSZETE!

Nem attól lesz valaki spirituális, hogy egész nap bájvigyorral az arcán mindent és mindenkit elfogad, szeret, megért, mindezt lótuszülésben lebegve és közben OMMMMM-ot mondogatva… hanem az, aki végtelen békével megéli a hétköznapok nehézségeit, kihívásait, feszültségeit és rábízza magát az élet áramlására azzal, hogy képes egy lépést hátrébb lépni, figyelni, minden érzékével, tudatával jelen lenni az adott helyzetben és ebből a végtelenségből, ebből a békés csendből rálelni az éppen legmegfelelőbb megoldásra.

Légy valódi spirituális ember a Manawa Stúdió támogatásával!Na ez az, amitől valaki spirituális! Hiszen a legnagyobb tanítómester a saját életünk, a mindennapos történéseink, melyek lassításra, alázatra, figyelemre, elfogadásra és még sok egyéb másra tanítanak. Ezek által válhatunk egyre bölcsebbé akkor, ha tapasztalásainkat a fejlődésünkhöz használjuk fel.

Mindannyian együtt élünk több, kevesebb problémával, feladattal, nehézségekkel, néha tragédiákkal, melyek észrevétlenül tartanak a múltban és a jelenünket döcögőssé teszik, a jövőképről már nem is beszélve. Azonban mi, saját magunk vagyunk az egyetlenek, akik ezt le tudják küzdeni és észrevenni, hogy sok esetben csak a magunk által legyártott problémáktól szenvedünk….

Persze, ha szerencsések vagyunk, rendelkezünk nyílt, őszinte baráti kapcsolatokkal, amik sokszor jelentenek gyógyírt a nehéz helyzetekben, mert barátaink mellettünk állnak, szeretetükről, támogatásukról biztosítanak.
Valahogy mégis a megoldás nem talál ránk. Hiszen a sok jó tanács, javaslat egy másik ember életéből érkezik, más körülmények, érzelmek, hitrendszerek, minták alapján keletkeztek. Soha nem tudnak számunkra tökéletesek lenni és ez egyáltalán nem baj! Sokszor már az is erősít és kiemel a gödörből, hogy ha valaki ennyire törődik velünk!

Idejében tanítsd meg gyermekednek, hogyan kezelje a kihívásokat az életében!Az igazi megoldás azonban MINDIG MINDENKIBEN OTT SZUNNYAD! Nincs más teendő, mint megtanulni, hogyan hallgass arra a belső bölcsességre, hogyan bízz benne, ezáltal MAGADBAN!

Ha pedig még szülő is vagy, még nagyobb a felelősséged, hogy magadon keresztül hiteles példát mutatva gyermekeidnek is tanítsd meg már most, hogyan tudják majd kezelni a saját kihívásaikat az oktatásban, egy új közösségben vagy akár a sportban!

 

 

 


Az első és legfontosabb lépés ehhez, hogy ne kergess ideákat,
ne nézd a Walt Disneyt a fejecskédben!
Légy realista, lásd a világod olyannak, amilyen
és hozd ki belőle a lehető legtöbbet!

Az alapok alapja – A csodálatos elme másfél napos workshopján megnézzük, hol tartasz most, helyzetképet kapsz magadról, a körülményeidről, és begyakoroljuk azokat a technikákat, melyek segítenek, hogy adott helyzetben a legnyugodtabban tudd meghozni a lehető legjobb döntést, hogy érzékeidet jobban kiélesítsd a legjobb megoldás megtalálásához.

 

Szeretettel írtam minden sort Érted és magamért, mert az ilyen felismerések, megtapasztalások és cselekedetek által tudok számodra hiteles segítséget nyújtani és magam is mindig tovább fejlődni!

Megtisztel, ha tetszett és ezt jelzed is felém a Tetszik gombbal, sok munkám van benne…

Kérlek, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal a cikket, hiszen sosem tudhatjuk ki lesz  az, akit megindít, akinek megadja a kezdő lökést, és aki ezáltal kap szárnyra és teszi meg az első lépést önmagáért!

Farkas Zsuzsanna

Ha szeretnél, nyugodtan jelölj be ismerősödnek, vagy használd a “Követem” gombot.

Ha nem bánod, hozzáadlak a MANAWA – EGYENSÚLYBAN zárt Facebook csoporthoz, ahol minden információt, cikket, megosztást megtalál, ami a Manawa Stúdió munkája folytán megszületik. Itt lehetőség van személyesebb kommunikációra – már amennyiben a közösségi weboldalt személyesnek lehet nevezni -, itt nyugodtan hozzászólhatsz a cikkekhez és írhatsz, ha kérdésed van vagy segítségre volna szükséged. Természetesen, ha ezt nem szeretnéd, jelezd felém kérlek, tiszteletben tartom a kérésed!

Várlak szeretettel az épülő Manawa közösségben!

 

 
 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..