Kapcsolódásaid minősége nagymértékben meghatározza az életed minőségét is!

Kapcsolataink életünk elemi összetevői…

…melyek lehetnének igazán kiegyensúlyozottak, örömteliek, ha tudnánk valójában hogyan működnek. 

Biztos vagyok benne, hogy Te is vágysz kiegyensúlyozott, harmonikus, boldog kapcsolatokra, hiszen ezek nélkül igencsak egyedül éreznéd magad a világban… Mégis sokszor nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd? Mint mindenki más, Te is keresed minden területen a hozzád hasonlókat, akikkel jól kijössz. Leginkább a párkapcsolataidban, de a családi környezetedben, a munkahelyeden, a baráti társaságaidban is egyaránt. Mégis valahogy, nehéz. Ha sok a kudarc, elgondolkodsz rajta, hogy mi lehet a gond? Tényleg mindenki gáz, akivel összehoz a sors, vagy netán nem csinálsz valamit jól? Veled lenne a baj?

Az ahogyan kapcsolódsz másokkal, egy alapminta szerint történik, mégpedig nagyrészt anyu-apu mintái alapján. Szüleid életében megtanulhattad milyen egy szeretetteljes kapcsolat, milyen egy vitás helyzet, milyen egy békülés  vagy épp hogy viszonyulsz egy nemkívánatos ismeretséghez. Ezek a minták mind nagyon erősen meghatározzák kapcsolódási szokásaidat, amihez aztán idővel hozzájön a saját tapasztalatod is.

Kapcsolataink minősége nagy mértékben meghatározza az életed minőségét is!Számodra mit jelent a “jó” kapcsolat?

Nincs benne konfliktus?

Mindig jól érzed magad benne?

Mindenben egyet értesz a másikkal?

Mindig feltöltődést és örömet ad Neked az a kapcsolódás?

Mindig csak pozitív légkör jellemzi az együtt töltött időt?

Szerinted mennyire kivitelezhető, hogy egy kapcsolatnak kizárólag a kellemes oldalát tapasztald meg? Sajnos életed során Te is, mint mindannyian, megélsz kellemetlen szituációkat, ez elkerülhetetlen, azonban igazán nem mindegy, hogyan érintenek ezek Téged. Biztosan tapasztaltál már néhányat a következő példákból: 

  • összevesztél a kedveseddel valamin és ez az egész napodra rányomja a bélyegét…
  • emiatt rosszul teljesítesz a munkahelyed, nem vagy teljesen ott a feladatodban, hibázol, még a főnök is letol valamiért…
  • fortyogsz magadban és mikor hazaérsz, a párodra még inkább dühös vagy, mert az egész napod el lett szúrva…
  • netán még a dugóban is belefutsz egy autósba, aki beelőz…
  • vagy épp a buszon/metrón/villamoson akadsz össze valami “kedves” utastárssal, aki figyelmetlen és pont Téged lökdös a szatyrával, vagy bepaszíroz a falhoz, mikor ezren vannak a járművön

Kapcsolataid minősége, nagy mértékben meghatározza a mindennapjaid minőségét, hangulatát is. A felsorolt helyzetek lehetnek igencsak bosszantóak számodra és eltolhatják az egész napodat, lehúzhatják a hangulatodat és elvehetik a kedved mindentől, HACSAK meg nem tanulod, hogyan tartsd magad távol ezen helyzeteknek a negatív hatásaitól és maradj kívül lélekben.


Szeretnék még a nehéz pillanatokban is nyugodt maradni!


Működtesd kapcsolataidat tudatosan, hogy megtaláld benne a boldogságodat!Életed során folyamatosan kapcsolódsz másokkal, szinte minden pillanatban, így elkerülhetetlenül megtapasztalod a kapcsolódásnak mindenféle formáját és oktávját… Nem azt mondom, hogy mindenkivel ki kell jönnöd és mindenkit imádnod kell, nem kell álszenteskedni, de ahhoz, hogy életedben minden gördülékenyen, számodra a legjobb módon történjen, nem árt, ha megérted és megtanulod kezelni a különböző embereket. Akár ügyintézni mész egy hivatalba, akár egy kekec emberrel hoz össze a sors, akár a reggeli dugóban vág eléd egy autós. Ne ezek határozzák meg a napodat! Ugye nem szeretnél mások miatt rossz napot, felesleges idegeskedést magadnak?


Nem akarok már több elméletet arról, hogyan kellene élnem!

Használható eszközöket akarok végre!


Nincs olyan, hogy minden tökéletes, problémamentes. Képtelenség konfliktusok nélkül élni, mindig lesznek vitás helyzetek, véleménykülönbségek, de sokkal sikeresebb lehetnél ezekben a helyzetekben, ha értenéd az alap működési mechanizmust. Sokan azt hiszik – főleg a kedvesük kapcsán -, hogy majd ők átformálják a másikat, illetve környezetüket a saját igényeiknek megfelelően, olyanra faragják, amilyenre akarják és majd akkor boldogok lesznek… Elárulok egy titkot…


…nem lehet senkit megváltoztatni, de hidd el nem is kell…

Azonban minden kapcsolódásból, még az először kellemetlennek tűnőkből is, amivel csak összehoz az élet, PROFITÁLHATSZ! A nyitottság, a kíváncsiság, a megértés, a megengedés számodra új kapukat nyithat és meglátod mennyivel könnyebben és örömtelibben boldogulsz majd a hétköznapokban. Így minden kapcsolatból nagy eséllyel nyersz valamit, ami érdekes, hasznos, tanulságos számodra és mindezt felhasználhatod életed más területein, egyéb kapcsolataidban.

Kapcsolódásaink irányultsága kettős:  kifelé irányuló – vagyis másokkal való kapcsolódás, befelé irányuló – vagyis bensőséges viszony önmagaddal! 

Ha megérted ezt a kétirányúságot és elkezded működtetni, akkor lehetőséged lesz a számodra legkellemesebb módon megélni a kapcsolataidat. Elkerülhetővé válik a felesleges idegeskedés, neheztelés, haragtartás – melyek hozzáteszem, mind a Te egészségi állapotodat rontják -, képes leszel továbblépni teljes nyugalommal, megértéssel, békével, mert megérted, hogy csak és kizárólag magad miatt fontos, hogy ne cipeld a terheket, ne nyűglődj olyasmivel, ami már nem szolgálja az életedet, engedd el mindazt, aminek nincs helye az életedben és engedd be az új, friss, érdemes lehetőségeket a kapcsolódásokon keresztül!


Hogyan tudok Neked ebben segíteni? 

Manawa Stúdió - megfogom a kezed és kísérlek a tudatosodásod útján!Ma már sajnos a vízcsapból is a tudatosság folyik, mindenkinek, aki kicsit jobban belemerül a tudatosodás témájába, előbb utóbb tele lesz a bugyra a sok bölcsességgel, okossággal, tanáccsal, elméleti tudással, analízissel a nagybetűs életről, mert igazán használható, gyakorlati tanácsot nem sok helyen kap a kezébe! Így, az amúgy csodálatos és sajnos nagyon félreértelmezett spiritualitás terjedése ellenére, mégis nagyon nagyon sok boldogtalan ember él ezen a világon, akik kergetik a megfoghatatlant, a megvilágosodást, az üdvözülést, a nirvánát. Eljárnak meditálni, csoportokba szerveződnek, kivonódnak a való világból és sokszor teremtenek maguknak egy olyan teret, amelyben védve vannak az élet árnyékos oldalától. Ezzel addig nincsen baj, amíg képes vagy visszazökkenni a valóságba és letenni mindkét lábad a földre. Azonban, ha ott ragadsz, pontosan azt nem éled meg, amiért megszülettél. Tapasztalni, tanulni, fejlődni, magadba szívni a világot és együtt lüktetni az élettel.

Hozzáteszem minden információ, amit hiteles forrásokban találsz, nagy tanítóktól olvashatsz (pl. Eckhart Tolle, Byron Katie, Adyashanti) pontosan megadja számodra azt, amire szükséged van a vágyott élethez, csak éppen nem tudod, hogyan ültesd át a tanításokat a hétköznapokba! Agyon van minden magyarázva, mert az elménknek erre van szüksége, összefüggéseket keresni, elemezni, boncolgatni… Adyashanti szavaival élve:

“…minél egyszerűbb egy tanítás, annál erőteljesebb, és annál nagyobb az átalakító ereje…”

A Manawa Stúdió a sok kétkedés, megcsömörlés ellenére is a TUDATOSSÁGRA épít, annak gyakorlati vetületére! Arra fektetjük a hangsúlyt, hogyan tudsz élni a mindennapokban tudatosságod növelésével bölcsen, békével, szeretettel, megőrizve stabilitásodat minden helyzetben. “Az alapok alapja – A csodálatos elme” workshop többek közt a stabil alapok lefektetésére, az alapmechanizmusok átprogramozására készült azért, hogy ebből kiindulva minden életterületedet átjárhassa a harmónia és egyre boldogabbá válhass. 

Természetesen ezen az oldalon is fogsz találni sok érdekes cikket, írást, melyek a tudatosság szemszögéből világítanak rá a hétköznapok kérdéseire, de ha csak olvasgatsz, attól nem változik semmi és nem is lesz jobb semmi. Én igyekszem használható, gondolatébresztő témákkal támogatni Téged, de a változás akkor következik be, ha eljössz a programok valamelyikére vagy egyéni konzultáció keretében is kérhetsz segítséget, a lényeg, hogy teszel MAGADÉRT!


Te döntesz!

Én nyílt lapokkal játszom, rajtad áll, szeretnéd-e életedet egy magasabb minőségbe emelni?


Jól működő kapcsolatokra vágyom!


A könnyed napok, a kiegyensúlyozott kapcsolatok élvezete elérhető mindenki számára! Szeretnél Te lenni az, akinek gördülékenyen mennek a dolgai? Akkor nincs más teendőd, vágj bele és ismerkedj meg a kapcsolatok világával nálunk, a Manawa Stúdióban! 

Minden sorát szeretettel írva, hogy szebb legyen a holnapod!

Farkas Zsuzsanna

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Ha tetszett, örömmel veszem, ha jelzed ezt felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt “Követem” gombot.