Férfi és nő egyensúlya a párkapcsolatban, adottságaiknak megfelelően.

A boldog párkapcsolat ősi titka!

Hasonló írások erről: Kapcsolataink világa | 0

FÉRFIAK, vadásszatok, harcoljatok a sárkánnyal!

NŐK, vigyázzatok gyermekeitekre és az otthon melegére!

Bizony ennyire egyszerű!

Vége…

MEGHÖKKENTÉL?

Azt elhiszem! De ez van, a recept nem annyira bonyolult, mint ahogy annak hisszük.

Jó jó, azért ez a meghökkentő kijelentés némi magyarázatra szorul, úgyhogy kezdem egy rövid történelmi kitekintéssel annak érdekében, hogy érthető és valóban elfogadható legyen az ősi rendszer, amelyben akkor boldog a FÉRFI és a NŐ, ha az igazán neki való feladatokat végzi és egymást kiegészítve élhet így harmonikus, kiegyensúlyozott életet.

Ha nem vesszük észre időben a jeleket, nincs visszaút.Hosszú ideje látható, hallható minden irányból, hogy bizony bajban vannak a kapcsolatok, házasságok. Nem csak halljuk, hanem tapasztaljuk is akár a közvetlen környezetünkben, akár közvetetten, hogy bizony a statisztikai arányok szerint a házasságok 2/3-a válással végződik!

Ez az arány egyszerűen IJESZTŐ! Egyik pár sem gondol erre, amikor az oltárnál szerelmesen egymásra pillantva felhúzzák a karikagyűrűt! Azt remélik, hogy majd ŐK LESZNEK A KIVÉTEL! Aztán telnek az évek és jönnek a hétköznapi megoldandó feladatok, közös ügyek, kihívások, amelyek – ha nincs megfelelő kommunikáció, egymás iránti bizalom, tisztelet, elfogadás stb… – elkezdik lassan pakolgatni a felek közé a téglákat.

Különleges, páratlanul nagy szerelmek futnak zátonyra, amin ámulnak az ismerősök, csodálkoznak a barátok, családtagok… Csak nézzük, és az jut eszünkbe, hogy: „Nahát, hiszen annyira összeillettek, azt hittem, ők egy olyan igazi álompár. Vajon mi történhetett velük?”  
Ahhoz, hogy világossá váljon, mi történik ezzel a társadalommal, miért van annyi szingli, miért van annyi válás, miért van óvatos párválasztás és még sorolhatnám, szeretnélek kicsit visszavinni a kezdetekhez és a kályhától indítani a „mesét”, amit szerintem sokszor hallottál, ismersz, tanultál róla, valahogy mégsem építetted be az életedbe ennek az elemi tényezőnek az ősi erejét, jelentőségét.


Íme….

A férfi maga az erő, a harcos, a vadász.Egyszer volt, hol nem volt, sok sok évvel ezelőtt élt egyszer a FÉRFI és a NŐ, akik együtt, harmóniában élték a mindennapjaikat. Akkoriban a férfi nap, mint nap vadászni járt, felkutatta, becserkészte, elejtette és hazavitte a vadat, ami a közösség, a család élelmét vagyis túlélését biztosította. Távoli helyeket kellett bejárnia, életét kockáztatnia és közben megvédenie az övéit az ellenségtől is. A közösség, a család fennmaradása azon múlt, képes-e a férfi eleget tenni a feladatnak. Hazahozza-e a mamutot?

Ez alatt a nők, kiegészítve a vadászatból származó élelmiszerforrást, bogyókat, gyümölcsöket, zöldségeket gyűjtöttek, gondoskodtak gyermekeikről, vigyázták otthonukat és a közösség többi nőtagjával együtt tevékenykedtek a mindennapos feladatok ellátásban. A munkamegosztás szükséges és elfogadott volt ebben a formában, senki nem kérdőjelezte meg, miért a férfi vadászik és miért a nő vigyázza az otthont és neveli a gyermekeket, egyszerűen így volt rendjén, hiszen fizikumuk, képességeik alapján tették azt, amire a leginkább alkalmasak voltak.

Az anya legfontosabb szerepe megteremteni az otthont, nevelni a gyermekeket.A FÉRFI elismerte a nő otthonteremtő erejét, csodálta az életadás képességének szent titkát; a pedig elismerte és tisztelte a férfit, amiért igyekezett biztosítani a fennmaradáshoz szükséges betevőt és védelmet, biztonságot nyújtott a CSALÁDNAK.

Mindenki tette a dolgát, azt, amire a leginkább képességei alapján hivatott volt, és mindkét fél (f)elismerte a másik fontos szerepét, mellyel hozzájárult a család és a közösség jóllétéhez és fennmaradásához. És ez így ment sok százezer éven át, ezen ősrégi alapszabályok működtették a kapcsolatokat. Elvétve találunk még ma is így szerveződő népcsoportokat, de ezek száma már elenyésző.


Mára a CIVILIZÁCIÓ odáig jutott, hogy már nem a létfenntartás az elsődleges. A modern fogyasztói társadalomban biztosított az alapszükségletek kielégítése. Már nem kell napi szinten azzal foglalkozni, hogy legyen mit enni és legyen megfelelő védelem a hideg ellen állatbőrökből készült öltözékekkel. A család fennmaradásának terhe már nemcsak a férfi vállán nyugszik, a nők is ugyanúgy szerepet vállalnak, kivívták egyenjogúságukat, dolgoznak, pénzt keresnek, versengenek a férfiakkal, a férfiak pedig itt-ott átadják feladataikat a nőknek és szép lassan a határvonalak elmosódnak a két nem között. És mi születik ebből??? KÁOSZ!!!!

FÉRFI ÉS NŐ EGYFORMÁVÁ PRÓBÁL VÁLNI A MAI TÁRSADALOMBAN!Az emberiség civilizációs, tudományos és technológiai fejlődésének ütemét az EVOLÚCIÓ képtelen behozni! Bármennyire is gondoljuk azt, hogy férfi és nő igenis EGYFORMA és hogy az ember képes szinte bármilyen feladatot ellátni nemtől függetlenül, ez nagyon nem igaz!

Férfi és nő ugyanis nem egyforma, mert nem lehet az!!!!

Az évezredek alatt bevált, jól működő, beton biztos rendszer csak néhány évtizede változott meg gyökeresen. Addig az emberi agy – külön a férfi és a női agy is – annak megfelelően fejlődött, hogy milyen létfontosságú feladatokat kellett ellátnia a túléléshez.

A férfiak számára a vadászathoz szükséges volt a navigációs készségek kialakítása; hosszú távú csőlátás, mellyel tisztán és élesen látott maga elé nagy távolságra; kiváló célzási képesség a mozgó vad elejtéséhez; meghatározott célra való erős összpontosítási képesség és még sorolhatnánk…
A nőnek pedig kialakult a széles spektrumú periférikus látása, így szemmel tarthatta gyermekeit és figyelme kiterjedhetett az esetleges veszélyforrásokra is; több dologra képes volt egyszerre figyelni; kifejlesztette azon érzékenységét, amivel képes volt akár egy aprócska eltérést is észlelni a környezetében élők fizikai vagy érzelmi állapotában, felfigyelhetett kezdődő betegségre, veszélyre; jobb a hallása; kifejezőbb a beszédkészsége stb. 
Ez csak néhány alapvető fejlődésbeli különbség férfi és nő között, amit a 80-as évek óta zajló tudományos agykutatások már vizsgálatokkal bizonyítottak és a TUDOMÁNY továbbra is egyre mélyebbre és mélyebbre ás a témában.

Ez a világ nagyon egyformává próbálja tenni a Férfit és a Nőt és ebbe rokkan bele a társadalom…


A FÉRFI MAGA AZ ERŐ, A NŐ MAGA AZ ÉRZELEM


Ezen semmi sem tud változtatni…

Bármennyire is nem tetszik ez most Neked, a fentiek alapján nyomós okom van arra, hogy mindenkit, aki boldog, tökéletes párkapcsolatra vágyik, arra biztassak, hogy ne tagadja meg biológiai örökségünket és engedje működni az ősi rendszereket. Természetesen nem ennyire leegyszerűsítve a történetet, hogy a férfi csak dolgozni járjon és pénzt keressen, a nő pedig legyen háztartásbeli! Inkább csak arról van szó, hogy tartsuk tiszteletben és FÓKUSZBAN az evolúciós törvényeket, amelyek ellen, ha megfeszülünk, sem tudunk semmit tenni.

És igen, vannak kivételek is!!! Örülj, ha Neked olyan társ jutott, aki számodra a legideálisabb és kapcsolatod gördülékenyen működik! Ez óriási szerencse!

De ha nem így van, és TE mégis úgy döntöttél, szeretnéd harmonikussá tenni, megújítani a régi vagy akár az új kapcsolatodat, házasságodat, megérteni az alapvető különbségeket és ennek kihatását az életedre, akkor igazán bátor vagy és engedd meg, hogy megnyugtassalak, izgalmas és ajándékokkal teli kaland vár Rád!

Hogy mi ennek a mai világunkba beépíthető vetülete és mindezt hogyan csináld?

Ez a következő cikk témája lesz…

Köszönöm Neked, hogy elolvastad! Minden sorát azért írtam, hogy szebb legyen a holnapunk!

Farkas Zsuzsanna

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Ha tetszett, örömmel venném, ha jelzed ezt felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd a “Követem” gombot.

 

 
 

 

 
Comments are closed.